Meröppet

Meröppet

Med ett Meröppetkort får du tillgång till Gnosjö bibliotek kl. 7-22 alla dagar året om.

Vad kan jag göra under Meröppet-tiden?

  • Låna och återlämna böcker i automaten. Ställ tillbaka lånade böcker i bokvagnen vid automaten.
  • Hämta reserverade böcker. De står på hyllan bakom lånedisken, sorterade i löpnummerordning, titta på ditt reservationsmeddelande för att se ditt löpnummer. OBS! Du kan inte hämta ut fjärrlån.
  • Studera och använda bibliotekets datorer, eller använda vårt fria wi-fi.
  • Du kan ladda din mobil i laddningsstationen bakom informationsdisken.
  • Läsa tidningar och tidskrifter.
  • Använda biblioteket för olika möten; läsecirkel, språkcafé, stickkafé, årsmöte i föreningen.

Hur kommer jag igång med Meröppet?

Aktivera ett passerkort hos personalen under bemannad öppettid. Det meröppna kortet är personligt och du är ansvarig för de personer du släpper in. Meröppet är en service för dig som låntagare över 18 år.

Vad gör jag om mitt Meröppet-kort inte fungerar?

Passerkortet har en giltighetstid och måste förnyas tre år efter att du fått kortet. Detta betyder att när giltighetstiden på kortet löpt ut inaktiveras kortet. För att aktivera kortet på nytt vänligen besök biblioteket under öppettiderna så aktiverar personalen ditt kort på nytt.

Kan jag få hjälp i biblioteket under Meröppet-tiden?

Systemet med meröppet innebär att du sköter dig självständigt under meröppettiden. Personal kan ibland vara på plats under meröppettiden men håller i dessa fall på med andra arbetsuppgifter, så hjälp och stöd sker under ordinarie öppettider.

Du kan lämna meddelanden till personalen på lånedisken om något inte stämmer eller något du vill ha hjälp med. Du kan också skicka e-post till biblioteket@gnosjo.se så återkommer vi under bemannad öppettid.

Språk